نحوه تولید در و پنجره رنگی

پروفیل ‌های دوجداره به صورت پیش فرض به رنگ سفید هستند. اما لمینت پنجره دوجداره می ‌بایست مطابق با نمای ساختمان و یا دیزاین داخلی طراحی و اجرا شود. نوع رنگ‌های پروفیل upvc می‌تواند خریدار را در انتخاب رنگ دلخواه پنجره‌های ساختمان یاری کند.

روکش کردن پروفیل فقط برای پروفیل upvc امکان پذیر است و پروفیل آلومینیوم قابلیت لمینت ندارد. پنجره دوجداره upvc به دو صورت رنگ شده و لمینت وجود دارند. که هرکدام مزایا و ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند.

آنچه در این مقاله مطالعه خواهید کرد

آیا می‌توان درب و پنجره UPVC را رنگ کرد؟

رنگ کردن درب و پنجره UPVC امکان‌پذیر است، اما بهتر است که قبل از اقدام به رنگ کردن درب و پنجره‌ با شرکت سازنده صحبت کنید. آن‌ها می‌توانند درباره‌ رنگی که استفاده می‌کنید و نوع آن شما را راهنمایی کنند، ‌چرا که استفاده از رنگ‌ های تیره‌ تر ممکن است باعث بالا رفتن حرارت شده و به درب و پنجره آسیب بزند.

قبل از رنگ کردن، درب و پنجره را با آب و صابون و حوله‌ بدون پرز تمیز کنید. لازم است که قبل از رنگ زدن درب و پنجره را آماده کنید. انرژی سطح UPVC پایین است و به همین دلیل نوع رنگی که برای این کار انتخاب می‌کنید اهمیت زیادی دارد. استفاده از رنگ‌های اکرلیک و پلی اورتان به این منظور مناسب ‌تر است.

اگر تازه‌کار هستید یا درب و پنجره‌ UPVC خود را به تازگی نصب کردید به شما پیشنهاد نمی‌کنیم که آن ‌ها را خودتان رنگ کنید، چرا که لایه ‌ی رزینی که روی درب و پنجره وجود دارد، فضای مناسب و آسانی را برای رنگ کردن فراهم نمی‌کند.

چرا خود پروفیل upvc را نمیتوان به صورت رنگی تولید کرد؟

در ابتدا پروفیل پنجره یو پی وی سی به صورت سفید تولید می شود، زیرا زمانی که رنگ دانه به مواد و پودر های اولیه تولید پروفیل upvc اضافه شود باعث می شود کیفیت اصلی خود را از دست بدهد. مثلا باعث می شود شکنندگی پروفیل بیشتر شود و یا در قسمت اتصال درست به هم جوش نخورد.

پنجره دو جداره upvc چگونه رنگ می شود و مراحل آن چگونه است؟

ابتدا پنجره دوجداره را به صورت عادی و سفید تولید می نماییم. سپس به کارخانه ای که رنگ پنجره دوجداره upvc  را اجرا می نماید ارسال نموده تا پروسه رنگ روی پروفیل پنجره شروع شود.

انواع رنگ کاری روی پنجره یو پی وی سی

رنگ کاری به صورت یکرو رنگ: در این نوع رنگ کاری نمای داخل یا نمای بیرون که قرار است رنگ شود را به صورت جداگانه رنگ می نمایند. ابتدا سمتی که قرار است سفید بماند را توسط چسب ماسکه (پوشاندن) می نمایند، سپس روی نمای مورد نظر ماده ریخته تا سطح صیقلی روی پروفیل از بین رود این سطح صیقلی اجازه نمی دهد رنگ به خورد پروفیل برود و ماندگاری داشته باشد.

در صورتی که رنگ روی سطح صیقلی زده شود در مدت زمان کوتاهی رنگ از روی پروفیل جدا شده و به اصطلاح می گویند تبله کرده است. حال پس از اینکه این سطح از بین رفت رنگ مخصوص که کد رنگ آن به رنگ کار توسط تولید کننده پنجره دوجداره upvc داده شده است را می سازد و توسط دستگاه روی پروفیل را رنگ می نماید.

پس از آنکه تمام قسمت ها رنگ شد برای خشک شدن و استاتیک شدن رنگ روی پروفیل باید در جایی با دمای متعادل و ثابت بماند تا رنگ به خورد پروفیل رفته و به راحتی از پروفیل جدا نشود. بعد از خشک شدن که این تقریبا دو روز زمان می برد پنجره را با پلاستیک وکیوم نموده و برای نصب به پروژه ارسال می شود.

رنگ کاری به صورت تمام رنگ: می توان در صورت نیاز تمام پروفیل را در تمامی قسمت ها رنگ نود که کل پنجره یک رنگ دیده شود و یا اینکه نمای بیرون و داخل را دورنگ اجرا نمود. قیمت پنجره دوجداره upvc که به صورت رنگی باشد بالاتر از پنجره سفید می باشد.

آیا درب و پنجره UPVC را می توان رنگ کرد؟نحوه تولید در و پنجره رنگی

رنگ اکریلیک روی پروفیل پنجره دوجداره upvc به این شکل قابل اجراست که هنگام تولید و خروج پروفیل از قالب‌های اکسترود، یک لایه رنگ روی آن تزریق می‌شود.

برای رنگ آمیزی پنجره دوجداره بعد از عملیات تولید و مونتاژ آنها، رنگ موردنظر روی آن‌ها اجرا شده و این روش بسیار کاربردی است. جنس و نوع این رنگ با رنگ‌های ساختمانی و سایر انواع رنگ‌ها فرق دارد و صرفا مخصوص پنجره دوجداره است.

لمینت پنجره دوجداره یا روکش پروفیل

به طور کلی پروفیل‌های تولید شده دارای رنگ ثابت سفید برای upvc هستند. هرکارخانه برای بالا بردن تنوع ظاهری و سلیقه‌ای برای مشتریان خود اقدام به تولید یک سری روکش‌های از پیش طراحی شده کرده‌اند. لمینت دارای بافت و طرح رنگی بوده و ظریف‌تر از رنگ است.

پروفیل‌های لمینت از نظر پوشش به 3 دسته تقسیم می‌شوند:

بیرون لمینت

داخل لمینت

دو طرف لمینت

به عبارتی می‌توان درب و پنجره های دوجداره upvc را به صورت دو رو لمینت یا یک رو لمینت تهیه کرد. درب و پنجره‌های دو رو لمینت هم از داخل و هم از بیرون رنگ می‌شود. ولی درب و پنجره‌های یک رو لمینت بنا به درخواست مشتری و طراحی بیرونی یا داخلی بنای ساختمانی از یک طرف لمینت می‌گردد.

در صورتی که درب و پنجره upvc از بیرون رنگ شود به آن بیرون لمینت و در صورتی که با توجه به نمای داخلی درب و پنجره دوجداره رنگ شود به آن داخل لمینت گفته می‌شود. بسیاری از معماران و سازندگان ساختمانی برای جلوه بخشیدن به نمای بیرونی و نمای داخلی ساختمان از درب‌ها و پنجره‌های upvc دوجداره دو رو لمینت استفاده می‌کنند.

انواع پروفیل لمینت براساس نوع پوشش

معمولا در لمینت‌های یک رو لمینت از پروفیل‌های سفید رنگ استفاده می‌شود.

در لمینت‌های دو رو لمینت از پروفیل مغز قهوه‌ای و یا همرنگ لمینت استفاده گردد.

تفاوت مغز سفید با مغز رنگی پروفیل لمینت

در پروفیل ‌های مغز رنگی به دلیل نزدیکی رنگ روکش و پروفیل مخصوص، خراشیده شدن سطح روکش محسوس نیست و چندان قابل مشاهده نیست. اما در پروفیل‌های سفید رنگ قابل مشاهده است.

در پروفیل‌ های تک رو لمینت نقاط جوش و اتصال پنجره‌های ساخته شده، رنگ سفید نمایان می‌شود. که باید از رنگ برای پوشاندن آن استفاده شود.

نحوه تولید پروفیل لمینت طرح دار

فرایند تولید پروفیل‌های طرح دار مانند تولید پروفیل upvc سفید می‌باشد. با این تفاوت که در مرحله میکس رنگدانه‌هایی نزدیک به رنگ لیبل لمینت به پودر اضافه می‌شود و پروفیل رنگی تولید می‌شود. و بعد از خروج پروفیل از دستگاه، لیبل توسط دستگاه دیگر با چسبی قوی و ویژه روی پروفیل چسبیده می‌شود و پروفیل از هر جهت روی غلطک ‌های این دستگاه با فشار حرکت می‌کند. تا هم چسب محکم شود و هم بین لیبل طرح‌دار و پروفیل هوایی باقی نماند. لازم به ذکره که کیفیت مرغوب روکش و چسب و همچنین تجهیزات روکش زنی در تولید درب و پنجره لمینت اهمیت زیادی دارد.

پروفیل لمینت بهتر است یا پروفیل رنگ شده؟

دو نکته در اینجا قابل ذکر است؛

اول اینکه رنگ‌آمیزی بر روی پروفیل سفید رنگ انجام می‌شود. در صورتی که درب یا پنجره رنگ شده خش بیوفتد رنگ زیری محسوس است.

از لحاظ قیمت رنگ کردن به نسبت روکش کردن از هزینه‌ی بیشتری برخوردار است و باید قبل از سفارش به این نکته هم توجه کافی داشت.

مزایای پنجره دوجداره upvc رنگی

طول عمر بالا

عایق بندی مناسب

مطابق با سلیقه مشتری با تنوع رنگ ایجاد می‌شود.

پوشش رنگی دارای انعطاف پذیری و چسبندگی بالاست.

این پنجره دارای نصب آسان، طرح و رنگ متنوع می‌باشد.

نظافت و شست و شوی آن‌ها به راحتی و سریع انجام می‌شود.

این نوع پنجره‌ها با طرح چوب در طیف‌های رنگی مختلف تولید می‌شود.

پنجره دوجداره upvc رنگی جایگزینی مناسب برای پنجره آلومینیومی است.

این نوع رنگ در مقابل خراشیدگی و ساییدگی مقاوم بوده، ریزش ندارد و ترک نمیخورد.

در برابر تابش مستقیم نور خورشید، اشعه ماورای بنفش و باران‌های اسیدی مقاوم است.

این نوع پنجره‌ها دارای رنگ متالیک و غیرمتالیک با براقیت‌های براق، نیمه براق و مات است.

به راحتی می‌توان با نمای داخل خانه و مبلمان آن را هماهنگ کرد و برای هر سبکی مناسب است.

 

آشنایی با انواع پنجره دوجداره

پنجره‌ های دو جداره بر اساس نحوه ی بازشو و نوع متریال و نوع یراق آلات آن ها به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد که در ادامه ی این مطلب به معرفی هر یک از آن ها می پردازیم.
انواع پنجره دوجداره بر اساس جنس و نوع متریال سازنده

۱- پنجره دوجداره upvc :
متریال سازنده‌ی این نوع پنجره دوجداره پروفیل های عایقی upvc می باشد و به همین دلیل به پنجره های upvc معروف هستند و از جمله پنجره های دوجداره ی پرطرفدار محسوب می شوند. این پنجره ها برای انواع آب و هوا مطلوب و مناسب بوده و در مدل های متنوعی بر اساس نوع باز شدن و نوع یراق آلات در رنگ های مختلفی ساخته و تولید می‌گردند. البته شایان ذکر است که انواع پنجره دوجداره با پروفیل upvc در ابعاد مشخص و استانداردی قابل تولید است و تولید آن در ابعاد بزرگتر دارای محدودیت می باشد. upvc از جنس پلاستیک بوده و از جمله تولیدات صنایع پتروشیمی می باشد که ترکیبی از پی وی سی با نوعی ماده روان کننده می باشد. این کار موجب می گردد که pvc از فرم شکننده و سخت خود درآید و قابلیت خم شدن و انعطاف به خود بگیرد. این متریال در برابر سرما و گرما و هر گونه آلودگی صوتی به شکل عایق قوی عمل می کند. بنابراین پنجره های تولید شده از پروفیل های استانداردupvc ، پنجره هایی کاملا نرمال و عایق خواهند بود به شرطی که به صورت کاملا استاندارد و اصولی طراحی و ساخته شده باشند. استاندارد به این مفهوم که از شیشه های دوجداره و یراق آلات مناسب و مستحکمی در ساخت آن ها استفاده شده باشد و همچنین مراحل اندازه گیری و نصب پنجره به درستی اجرا شده باشد. پنجره های دوجداره upvc بنا به مزیت هایی که دارند، از پر مصرف ترین و محبوب ترین انواع پنجره دوجداره به شمار می آیند که اخیرا در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده و کاربرد قرار می گیرند.
مزایای پنجره های دوجداره upvc:
  •   عایق سرما، گرما و صوت
  •  وزن کم
  •  مقرون به صرفه بودن
  •  مناسب برای انواع کاربرد ها
  •   تنوع در طرح و رن
  •   عدم اشتعال  
  •   سهولت در نظافت و پاکسازی
  •   بالا بودن طول عمر
  •   زیبایی و جلوه ی ویژه
 
۲-  پنجره های دوجداره آلومینیومی:
از پروفیل های آلومینیومی در ساخت این نوع پنجره ها استفاده می شود و عمدتا برای داشتن پنجره‌ی عایق و استاندارد از آلومینیوم ترمال بریک که یک تیغه ی پلی آمیدی در بین پروفیل وجود دارد و مانع ارتباط هوای بیرون و داخل می شود، استفاده می کنند. از آنجا که فلز آلومینیوم دارای رسانایی بالایی می باشد، با وجود این تیغه پلی آمیدی عایق در پروفیل، رسانایی فلز آلومینیوم از میان می رود و به همین دلیل این نوع از انواع پنجره دوجداره به پنجره دوجداره ترمال بریک شهرت یافته است. همینطور به علت بالا بودن ممان اینرسی در پنجره های دوجداره آلومینیومی نسبت به پنجره های دوجداره upvc ، لذا در ساخت پنجره هایی با ابعاد بزرگ حتما بایستی از پنجره های دوجداره آلومینیومی استفاده گردد.

۳- پنجره های دو جداره چوبی:
پروفیل های چوبی اولین و قدیمی ترین مواد به کار رفته در ساخت پنجره ها هستند که در هنر و معماری ایران نیز جایگاه ویژه‌ و بسیار پرکاربردی داشته و دارند. حتی آن زمانی که مصالحی همچون آهن اختراع گردید، همچنان برای ساخت پنجره های مساجد از چوب استفاده می گردید که دلیل این امر را می توان در گرمی و منحصر به فردی رنگ و بافت پروفیل های چوبی در معماری داخلی جستجو کرد. این ویژگی سبب شده است که پروفیل چوبی در دکوراسیون داخلی مدرن هم مورد توجه و استقبال قرار بگیرد به ویژه آنکه با پیشرفت و گسترش تکنولوژی امکان طراحی و ساخت انواع درب و پنجره های چوبی دوجداره نیز فراهم گردیده است.
البته استفاده از پروفیل چوبی در ساخت درب و پنجره دارای مزایای بسیاری به شرح زیر می باشد:
  • عایق بودن در مقابل رفت و آمد حرارت و لذا حفظ انرژی و کاهش هزینه ها در منازل
  •   استحکام و مقاومت بالا و مقبول در مقابل ضربه
  • قابلیت رنگ پذیری فوق العاده
اما با این وجود چوب معایبی نیز دارد که از آن قبیل می توان به ضعف در مقابل نفوذ رطوبت و همچنین احتمال گسترش آتش سوزی و نیز خطر خوردگی به وسیله ی موریانه ها اشاره کرد. توجه داشته باشید که استفاده از پوشش ها و رنگ های عایق رطوبت همانند پوشش آلومینیوم و pvc و فایبرگلاس در افزایش استحکام چوب در مقابل رطوبت در مناطق گرم و مرطوب موثر واقع می گردد.

۴- پنجره های دو جداره آهنی:
در گذشته دومین مواد سازنده ی ساخت پروفیل پنجره ها آهن بوده است که به علت ضعف های فراوانی که داشت، استفاده از آن سریعا منسوخ گردید و سپس پروفیل های کامپوزیت و پلیمری جای آن را گرفت. همچنین پروفیل های آهنی وزن خیلی بالایی داشته و در هنگام وقوع زلزله به علت سقوط ممکن است موجب بروز خطرات جانی بسیاری گردد.

انواع پنجره دوجداره از نظر نحوه باز شو

۱پنجره ی دوجداره ثابت: 
در این مدل از پنجره های دوجداره هیچ حالت بازشویی وجود ندارد و فقط یک قاب و یک فریم همراه شیشه دوجداره هستند.

۲پنجره دوجداره تک حالته: 
این پنجره های دوجداره تنها از یک طرف و به شکل لولایی باز و بسته می گردند.

۳پنجره دوجداره دوحالته: 
در این مدل از انواع پنجره دوجداره، پنجره هم از یک سو به حالت لولایی باز و بسته می شود و هم با حرکت دستگیره به طرف بالا، همچون پنجره ی قطار با زاویه ی 25 درجه پنجره به طرف بالا باز می گردد. علاوه بر زیبایی منحصر به فرد پنجره های دوجداره دو حالته، شما با انتخاب این پنجره های خاص از کیفیت و امکانات بالای آن ها نیز بهره مند خواهید شد. به طور مثال می توان اظهار کرد که امنیت این نوع پنجره های دوجداره فوق العاده بالا می باشد چرا که در ساخت آن ها از یراق‌آلات بسیار مقاوم و پیشرفته‌ای استفاده شده است.

۴پنجره های دوجداره کشویی: 
در این نوع پنجره ها مکانیزم بازشو به صورت ریلی می باشد که می تواند به طرف راست یا چپ باز شود. نکته دیکر اینکه عایق این مدل پنجره دوجداره نسبت به حالت لولایی کمتر می باشد.

۵پنجره های دوجداره فولکس واگنی: 
باز و بسته شدن این مدل از انواع پنجره دوجداره همانند درب ماشین های فولکس واگن است و به همین دلیل نیز به این نام مشهور شده است. نحوه ی کار این پنجره ها تا حدود زیادی مشابه با پنجره های کشویی و ریلی می باشد، با این تفاوت که در این مدل، نخست پنجره 12 سانتی متر به طرف داخل آمده و پس از آن در ریل خود جای می گیرد. پنجره فولکس واگنی را در اصل می توان یک پنجره ی ریلی و کاملا عایق و استاندارد دانست که برای مصارف ویلایی فوق العاده شیک و مناسب است.

۶پنجره های دوجداره آکاردئونی: 
این مدل پنجره ها بر اساس آکاردئون باز و بسته می گردند. به هنگام باز شدن پنجره تمامی لنگه ها در یک سو جمع می گردند و روی لنگه ی ثابتی در یک طرف قرار می گیرند. به منظور یکسان سازی فضای داخل و بیرون، این پنجره به شدت پیشنهاد می شود.

۷- پنجره دو جداره کلنگی:
پنجره کلنگی از انواع پنجره دوجداره یک جهت باز شو محسوب می شود که بنا بر سلیقه و تصمیم شما در هنگام طراحی و خرید امکان تغییر جهت آن وجود دارد. این پنجره‌ها عمدتا برای سرویس بهداشتی، حمام، راه پله و نورگیر مناسب هستند.

۸- پنجره دو جداره محوری یا دایره‌ای:
این پنجره های دو جداره به دلیل دشواری طراحی که دارند بسیار کمیاب‌ هستند اما می‌ توانند زیبایی و جلوه‌ی بسیار خاصی به منزل و محل کار شما بدهند. مکانیزم بازشوی این پنجره‌ها حول یک محور قطری می باشد.

۹- پنجره دو جداره خلیجی:
این نوع از انواع پنجره دوجداره عمدتا در پذیرایی ها استفاده می شود و علاوه بر زیبایی خاص و منحصر به فردی که به دکوراسیون خانه می بخشد، باعث می شود که فضای داخلی خانه بزرگ‌ تر هم به نظر آید. پنجره دوجداره خلیجی در واقع ترکیبی از پنجره‌های ثابت و بازشو می باشد. استفاده از این پنجره‌ها در کنار هم یک حالت قوسی چندضلعی ایجاد می‌ کند که فوق العاده زیباست.

۱۰- پنجره های دو جداره کمانی:
این مدل پنجره های دوجداره از نوع خلیجی هم جلوه‌ی بهتر و زیباتری به منزل شما می‌بخشند. در حقیقت این پنجره های دوجداره یکی از جدید‌ترین انواع پنجره دوجداره روز دنیا محسوب می شوند. این پنجره ها از افق دارای قوس هستند و برخلاف پنجره دوجداره ی خلیجی که حالت دایره ای آن با ایجاد زاویه‌های مختلف، ایجاد می شد، پنجره‌های کمانی خود این قوس را دارا می باشند. از این پنجره‌ها می‌توان به شکل تکی و یا ترکیبی استفاده کرد. کاربرد این نوع پنجره دوجداره هم نظیر پنجره دوجداره خلیجی در ایجاد یک فضای بسی بزرگتر و چشم نواز می باشد.

از جمله مزیت‌هایی که زندگی در عصر کنونی دارد تنوع در انتخاب‌هاست. اما هر از گاهی این تنوع بیش از اندازه در بین گزینه‌ها، افراد را گیج می‌کند و انتخاب مناسب ترین گزینه را دشوار می سازد. انتخاب از میان انواع پنجره دوجداره برای منزل نیز از همین دشواری در انتخاب برخوردار است. زیاد و متنوع بودن پنجره های دوجداره موجب سردرگمی افراد می‌شود.